Виставка до 75 річниці трагедії Бабиного Яру - 23 Вересня 2016 - Музей Шолом-Алейхема у Києві
Вівторок, 20.12.2016, 17:14
Вітаю Вас Гость | RSS
Змінні експозиції | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Вересень 2016  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 23 » Виставка до 75 річниці трагедії Бабиного Яру
14:44
Виставка до 75 річниці трагедії Бабиного Яру

Київська міська державна адміністрація

Департамент культури КМДА

Музей історії міста Києва

Музей Шолом-Алейхема

Український центр вивчення історії Голокосту

 

Презентують

Проект «Бабин Яр в памяті поколінь»

Відкриття 28 вересня 2016 року о 16:00

Музей Шолом-Алейхема

вул. В. Васильківська (Червоноармійська), 5   АРЕНА-СІТІ

Виставка працюватиме до 14 жовтня 2016 р.

 

Історії Голокосту та історії трагічних подій у Києві в 1941 році в Бабиному Яру присвячено чимало наукових робіт і досліджень. В образотворчому мистецтві та літературі ця тема підіймається значно рідше. Можливо, для проникнення в тематику однієї з найбільших трагедій ХХ століття, втілення її у візуальних образах митцям необхідна деяка відстороненість, дистанція у часі. Нова доба пропонує сучасне осмислення, новий художньо-філософський підхід до теми Голокосту, пропонує новий погляд на вже існуючі твори.  Тема Бабиного Яру ― проблема настільки значна, що з одного боку лежить в площині матеріального, з іншого ― ірраціонального, що, насправді, важко відображається в словах і конкретних образах.  Тематика Голокосту вимагає від майстра особливої напруги емоцій, душевних сил, творчих зусиль. В проекті «Бабин Яр в пам’яті поколінь» представлено твори образотворчого мистецтва і літературні твори.

Прорив у створенні робіт на тему Бабиного Яру може дати тільки глибинне осмислення, щирі емоції і талант виконавця.  У виставковій залі Музею Шолом-Алейхема експонуватимуться твори відомих художників: Михайла Туровського (США), Якима Левича, Стефана Арпада Мадяра, Альберта Фельдмана, Генадія Гутгарца та інших.

В експозиції буде представлено фрагменти  літературних творів учасників щорічного Всеукраїнського конкурсу учнівських робіт «Історія та уроки Голокосту», який організовує Український центр вивчення історії Голокосту. Митець, який береться за тему Голокосту, мусить «дивитись просто у вічі цій події», що не завжди до снаги навіть зрілим, сформованим майстрам. В Музеї Шолом-Алейхема неодноразово експонувалися твори з образотворчого мистецтва юних художників на теми Голокосту. До 75-ої річниці трагічних подій в Бабиному Яру в експозиції буде представлено фрагменти літературних творів учасників Конкурсу. Літературну секцію Конкурсу учнівських робіт протягом багатьох років очолює талановитий педагог, літературознавець Рєзніченко Наум Аронович.

Долучення юних авторів до такої «недитячої» тематики, як трагедія Бабиного Яру, як тема Катастрофи східноєвропейського єврейства, викликає безмежну повагу. Конкурси, які щорічно проводяться Українським центром вивчення історії Голокосту, сприяли створенню чудової колекції дитячих робіт (науково-дослідницьких, літературних, творів з образотворчого мистецтва) на теми Голокосту і, зокрема,  на теми трагедії Бабиного Яру.

 

Телефон для довідок    235 17 34


Переглядів: 140 | Додав: iklim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Музей Шолом-Алейхема © 2016
філія Музею Історії Києва
facebook